Георги Пеев се отказа от футбола след гръмовен скандал с треньора на Амкар!

 

Бившият национал Георги Пеев обяви на всеослушание, че е взел решение да окачи бутонките на пирона. Техничарят разтрогна договора си с Амкар (Перм( заради конфликт със старши треньора Гаджи Гаджиев.

„След мача със Зенит приключих с футбола, отказах повече да играя след този двубой. Мисля, че това достатъчно ясно обяснява колко съм разстроен. След срещата обявих решението си на треньорския щаб. Жестоко се скарахме. Един път изтърпях, втори път повече не бива да се търпи“, обяви Георги Пеев.

Полузащитникът обясни, че не е подал ръката си на треньора и след мача с Динамо, а наставникът му поискал обяснение. След двубоя със Зенит ситуацията се повторила и тогава се разразил скандалът.

Гаджи Гаджиев го накарал да се отдръпне от изпълнението на ъглов удар в края на срещата, което довело до недоволството от страна на българския играч след срещата със Зенит.

От своя страна от ръководстовото на клуба бързо излязоха със становище по случилото се.

"Изключително рядко се налага да обявяваме публично какво се случва в съблекалнята. Но Амкар е открит клуб и феновете първи трябва да узнаят какво се случва, още повече, че става дума за напускаш играч. Много жалко е, че такъв опитен играч не успя да сдържи своите емоции, публично обиждайки старши треньора на своя тим", сподели генералният директор на Амкар Игор Резвухин.

„Това беше далеч от рамките на нормален конфликт и фактически остави футболиста извън колектива. Ние не веднъж сме се убеждавали, че Пеев има много непостоянен характер и е много обидно, че това се случи в най-трудния момент за отбора, когато всички трябваше да сме сплотени и заедно да преодолеем обидното поражение в полуфинала“, каза още шефът на клуба.

„В същото време искам да кажа, че тази ситуация в никакъв случай не зачерква всичко хубаво, което Пеев направи за нашия тим, в който той в течение на много години беше водещ футболист. Благодарни сме му, той е силно обвързан с клуба. Надявам се, че ще се разделим достойно – без взаимни упреци и обвинения. Ще отмине малко време, емоциите ще утихнат и се надявам, че самият той ще разбере, че не е бил прав. Ние не горим всички мостове и не изключваме, че 38-годишният футболист ще се завърне в нашето семейство в качеството си ако не на игра, то като треньор или функционер“, сподели още директорът в Амкар.

От руския клуб благодариха на Георги Пеев за представянето му за клуба през годините.