Георги Пеев при пристигането си в България: Треньорът ме псуваше, не можах да си замълча (ВИДЕО)

Вече бившият играч на руския Амкар (Перм) Георги Пеев се прибра днес в България, след като разтрогна контракта си с "братушките" заради пререкания с треньора Гаджи Гаджиев.

Българинът призна, че е крайно разочарован от случилото се и разказа, какво точно се е случило, за да се стигне до раздялата между него и тима, за който игра близо 9 години и записа над 240 мача.

“По принцип, рано или късно щеше да се случи – да приключа с футбола, но е жалко, че е по този начин. Но след четвъртфинала за купата с Динамо имахме пререкания и треньорът ми отправи нецензурни думи по мой адрес. Че не така съм му подал ръка, както е трябвало. Тогава премълчах тази обида, продължих да играя, да си тренирам”“, коментира Георги Пеев.

“Но след полуфинала сега, със Зенит, се получи така – в 118-та минута имаше фаул, беше за десен крак. По принцип аз ги изпълнявам, но сам прецених, че е по-добре едно друго момче да го изпълни. Съотборник, който има много добър ляв крак, силен удар, и сам му оставих да бие той. Добре отправи удар и вратарят им изпрати топката в корнер. И това е вече моята работа – много години, откакто съм в клуба, изпълнявам ъгловите удари“, продължи българският футболист.

„И сами разбирате, че остава една минута до изпълнение на дузпи, а на 5 метра от флагчето треньорът ми вика: „Не ти, да изпълни Джикия!” Това е дребно нещо във футбола, но на руски се казва „футбол складывается из мелочей” – от малките неща се събира футболът, от дреболиите. И това малко повлия на психиката ми преди дузпата и изпуснах дузпата, в края на краищата. Това е основното. И вместо да дам предимство на отбора си и сигурност, започнахме неуверено серията от дузпи. Естествено, бях разстроен”, допълни Георги Пеев.