Георги Илиев се събра с Ясен Петров в Китай

снимка: Булфото

Националът Георги Илиев вече официално е футболист на втородивизионния китайски Шъдзяджуан Йонгчан Джунхао ФК, както е пълното име на Шъдзяджуан.

Бившият футболист на Черно море отпътува за Китай в събота, а през уикенда е преминал успешно задължителните медицински прегледи.

Двете страни са се разбрали за личните условия на футболиста, като преди това всичко около трансфера бе договорено на ниво клубове. Договорът на полузащитника с китайския отбор е за срок от две години.

Така Георги Илиев се присъедини към Ясен Петров, който е старши треньор на Шъдзяджуан, а в клуба работят още помощниците му Георги Шейтанов и Мирослав Косев.

През миналия сезон отборът на Шъдзяджуан завърши на осмо място осми в крайното класиране на китайската втора лига. През настоящата кампания целта пред тима е класиране в първата шестица.

Отборът играе срещите си на стадион “Ютонг Интернешънъл Спортс Център” в град Шъдзяджуан, който според Wikipedia е с капацитет от 38 500 места. Първенството в китайската втора лига започва в началото на март.