Георги Дерменджиев впечатлен от селекцията на Левски

снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев очаква в мача с Левски да се получи един добър спектакъл, който да зарадва футболните привърженици в Разград. Наставникът даде пресконференция два дена преди дербито с Левски.

- Какви са очакванията ви за мача с Левски, определено голямото дерби?

- Да стане един добър мач. Да бъдат доволни феновете от играта ни. Да бъде коректен. И естествено, ние да спечелим трите точки.

- Ще може ли Клаудио Кешерю да вземе участие в двубоя и какво е състоянието на Жуниор Кишада?

- И двамата са в много добро състояние. Ще решавам в последния момент кой да играе.

- Има ли нещо, с което може да ви изненада Левски?

- Може и да има. Ние сме треньори, които се познаваме добре. Но не отричам, че може да се получи някакъв елемент на изненада.

- Наскоро казахте, че Лудогорец не е готов за началото на шампионата. Сега по-уверен ли сте?

- Да, времето, което имахме за подготовка в България го оползотворихме правилно. Мисля, че отборът е в много добро състояние.

- Какъв е залогът в мача срещу Левски?

- Това е един обикновен мач, който е първи за пролетния дял в първенството. Вярно, тези срещи са по-трудни за всички отбори, тъй като са в началото на полусезона. Това ще бъде нормален мач, за който дават три точки.

- Наблюдавал сте контролите на Левски, който привлече не малко нови футболисти. Доколко съперникът е по-различен в сравнение с есента?

- Левски наистина направиха добра селекция. Преди бях казал, че противникът подготвя своя отбор за участие в Лига Европа или Шампионска лига. Това е много добре. Хубаво е да има конкуренция в българския футбол.

- Имаше много информации, че Лудогорец търси централен защитник, но такъв не бе привлечен. Този факт притеснява ли ви?

- Нищо не ме притеснява. Не е тайна, че продължаваме да търсим централен защитник. Но не на всяка цена. Когато намерим футболист, който ни харесва и иска да дойде, ще го привлечем.

- Ако Лудогорец победи Левски, ще дишате ли по-спокойно с оглед добрата точкова преднина и отсъствието на Литекс?

- Тази пролет отборите ще бъдат по-силни в сравнение с предни години. Защото повечето водещи клубове направиха прилична селекция. Няма сигурен шампион, докато не се изиграе последният мач. Всеки може да бие всеки. И като гост, и като домакин.

- По-силен ли ще бъде Лудогорец през тази пролет в сравнение с пролетта ?

- Лудогорец подготвя отбор, на който му е необходимо още малко време. Но това ще бъде един наистина силен отбор.