Георге Хаджи искал да купува ЦСКА

снимка: Булфото

Легендарният румънски футболист Георге Хаджи и съпругата на старши треньора на Стяуа Лауренциу Регекампф - Ана Мария Продан са искали да закупят ЦСКА през лятото, твърди Romanian-Football.com. Зад тях като име и лице на клуба щял да бъде Христо Стоичков.

Именно заради предстоящата сделка Стоичков направи няколко визити до Румъния, където е провел разговори с Георге Хаджи и Ана Мария. Тя е собственичка на румънския Университатя Клуж.

Всичко било договорено, когато на изненадваща среща, направена от Стойчо Младенов, бил привикан Александър Томов. Сегашният наставник на ЦСКА не знаел за плановете на Камата и си стиснал ръцете с бившия бос на "Кремиковци". 

Стоичков се опитал да направи компилация, между Лупи и румънските богаташи, но те проучили бъдещия си съдружник и разбрали, че срещу него тече дело за злоупотреби за милиони. Така и Хаджи, и красивата Ана Мария се отказали от сделката.

Георги Хаджи и Ана Мария са обещали бюджет на "червените" от 21 млн. евро годишно, като част от парите щели да дойдат от приближен на Джиджи Бекали бизнесмен.