Ганчев: Жал ми е за Офанзива, но агонията за ЦСКА трябва да свърши! Не искам да бием с 10 или 20 на 0

снимка: БГНЕС

„Аз не знам кой стар ЦСКА искат феновете. През 1999 година ЦСКА на Илия Павлов бе погребан и се появи ЦСКА на Васил Божков. За него ли милеят, за онзи ЦСКА от 1985 година ли милеят, който го погреба държавата и направи Средец. За онзи ли ЦСКА от 1992 година, който пък погреба Средец. Не знам за кой милеят. ЦСКА е стадионът, играчите, ДЮШ, треньорите и феновете. ЦСКА е сърцето, той не е търговско дружество”, заяви Гриша Ганчев в свое пространно интервю пред „Нова Телевизия”.

„Не знам дали някой от предишните собственици е правил толкова срещи с феновете, колкото аз съм правил. Аз ги събрах и на „Армията“. Казах им какви са пътищата. Други пътища няма. Или „А” Окръжна или „А” група. Ако някой от честолюбивите имат други идеи, нека ги кажат. Аз съм отворен и няма никакви проблеми. Ако аз преча на техния вариант, то аз съм готов да си тръгна на секундата. Въпросът е да няма никой засегнат. За мен ЦСКА бе брутално изхвърлен не по спортни причини в ниските дивизии и да се лута там и да става за посмешище, това не е вариант за мен. Постоянно правя срещи с феновете. Събрахме ги с Инджов, Емил Димитров и им обяснихме. Жал ми е за момчетата от „Офанзива“, но няма друг път. Те искаха по някакъв начин ЦСКА, който е със забрани във ФИФА, стотици дела, да си продължаваме по този начин, в агония, но това не е приемлив вариант”.

„ЦСКА е социален феномен. Не можеш да караш 60% от хората в държавата, да е унижена, защото трябва да играе в А окръжна. Къде остава честолюбието на другите фенове. Всеки ден да им се подиграват, че ще играят в някакви анки и паланки. Феновете го направиха напук на всичко. Това си е любов. Отборът е любов. Когато отборът ти губи, е голямо мъчение, но пък когато печели е емоция и задоволство. Вие сте следили мачовете през миналата година. Видяхте, че в последните мачове имаше по 200-300 човека на стадиона. Те се наситиха на победи от по 10:0, 20:0 и т.н. Така не се прави.