Ганчев води в ЦСКА юноша на Монако

Босовете на ЦСКА са договорили 21-годишния нападател Дилан Бахамбула, който се очаква да пристигне в "Борисовата градина" през лятото.

В момента младокът е свободен агент, тъй като основно играе във втория отбор на Дижон, където има записани 3 мача и отбелязано едно попадение. Договорът му важи само за територията на Франция, което означава, че за всички останали отбори в чужбина, ще излезе без пари.

Бахамбула е с конгоански и френски паспорт. Юноша е на Монако, има само един мач за този отбор, но е с титла при юношите до 19 години на Франция. След това е даден под наем на ФК Париж и вкарва 5 попадения в 34 двубоя, след което е освободен от гранда от княжеството. В началото на настоящия сезон Бахамбула се разписа при изненадващата победа на Дижон на Лион с 4:2 в Лига 1.

Дилан е от футболно семейство. Блзнакът му Долан е в Нанси. Батко им Плесир пък е бил в Сошо, където е и първият им братовчед Ивен Мойо. Има два мача за младежкия национален отбор на Франция и бе викан от селекционера на Конго Клод льо Роа за контролата с Бенин, но не игра. Позицията му е зад централния нападател.