Ганчев ламти за 16 милиона лева за Каранга

ЦСКА ще иска сума от порядъка на 8 млн. евро за голямата си звезда Фернандо Каранга. Бразилецът почти сигурно ще бъде продаден през лятото, като интересът към него е огромен. Ръководството на „червените" е провело редица консултации с водещи мениджъри, за да фиксира цената на голмайстора на Първа лига, пише „България днес”. 

Кандидати за подписа на нападателя има както от Европа, така и от Азия. Каранга е следен внимателно от водещите отбори в Турция, от Бенфика, а според последните информации той е в полезрението и на френския гранд Марсилия. Каранга има договорка с ръководството да бъде продаден през лятото, като големият въпрос е дали той ще остане в отбора поне за първите мачове в евротурнирите. Контрактът на бразилеца с ЦСКА изтича през следващото лято и няма да бъде подновен, което прави продажбата му след края на настоящия сезон задължителна. „Червените" са наясно, че сега е моментът да вземат добра сума за него.

Със сигурност от ЦСКА ще са на огромен плюс от него, тъй като преди една година той бе привлечен за символична сума от нискоразреден бразилски клуб. „На „Армията" винаги е имало силни нападатели”, коментира пред „България Днес" легендата Аспарух Никодимов. 

„Ако Каранга си тръгне през лятото, няма да е нито първият, нито последният продаден футболист. Щом ЦСКА е успявал през годините да намира заместници на играчи като Петър Жеков и Любослав Пенев например, ще може да направи същото и сега.

Радващо е, че в момента в клуба се работи спокойно и това няма как да не даде резултат. Вярвам, че скоро сектор „Г" ще има своите нови любимци в лицето на Кирил Десподов и Кристиян Малинов. Тези момчета имат качества и от тях зависи да ги развият.

Ако искат да ядат бял хляб, трябва да работят. Каранга е настоящето, а такива като тях са бъдещето на отбора. Не бива да се забравя, че евентуален трансфер на бразилеца ще донесе пари в касата на клуба, а това е изключително важно", допълни спецът.

Темата „Каранга" коментира и мениджърът Николай Жейнов, който има солидни позиции на международния пазар.

„Каранга сам по себе си, със статистиката, която има, представлява интерес за много клубове в Европа и в Азия.  Апетитна хапка е, вкарва почти във всеки мач. Класата си личи, когато играчите имат постоянство. Тя се показва най-вече в дербитата. Показателни са мачовете между Левски, ЦСКА и Лудогорец", заяви Жейнов.