Галатасарай остава само мираж за Мболи

снимка: БТА/AP

Галатасарай се отказа от Райс Мболи. Вчера се появи информация, че стражът на ЦСКА е сигурен за гранда от истанбул, а ЦСКА ще прибере солидната сума от 800 хиляди евро за своя състезател.

Днес обаче авторитетното издание Le Buteur опроверга вчерашните информации. Според медията „Чим Бом“ разполага с двама сериозни вратари в лицето на Фернандо Муслера и Синан Болат. Муслера от години е номер 1 под рамката на Уругвай и игра на Световното първенство в Бразилия. Болат пък също е национал на Турция и идването на Райс Мболи излгежда необосновано.

Това обаче не означава, че ЦСКА ще се прости с шансовете да заработи солидна сума от алжирския страж. На ред да предложи своята оферта е Порто, откъдето Болат отиде в Галатасарай.

Още преди няколко седмици излезе информация, че „драконите“ са основния конкурент за подписа на Мболи, тъй като имат нужда от класен вратар. В момента титулят на „До Драгао“ е ветеранът Елтон, който обаче е в зенита на своята кариера.

Сред серизноте кандидати за алжирският национал бе и Трабзонспор, където треньор е бившият настанвник на „пустинните лисици“ Вахид Халилходжич, но от там отрекоха възможността такъв трансфер да се осъществи.