Френска помощ за Германия предотвратила атентата в Хановер

снимка: БГНЕС/EPA

Немските служби вчера отмениха контролата между Германия и Холандия, която трябваше да се изиграе на "HDI Arena". Първоначално органите на реда евакуираха всички от стадиона, а малко по-късно обявиха, че са открили линейка пълна с експлозиви, която е трябвало да бъде взривена на стадиона.

Причината за отмяната на мача идва от френските тайни служби, които са предупредили колегите си от Германия за приближаващото бедствие. 

Министърът на вътрешните работи на немската страна Томас де Мезиер обяви, че в родината му е настъпил сигнал от чужди тайни служби, без обаче да разкрива от къде идва съобщението.

Директорът на полицията пък в Хановер съобщи на специална пресконференция, че сигналът е пристигнал в града 15 минути след отварянето на вратите на стадиона, което е довело до спешното евакуиране на всички фенове.

На мача е трябвало да присъства и немският канцлер Ангела Меркел, като според мнозина именно тя е била мишената, а според последна информация, терористите са били подготвили няколко различни атентатори, които да направят опит да влязат от различни входове.