Фреди Гуарин пред трансфер в Челси

снимка: БТА/AP

Един от стълбовете в полузащитата на Интер - Фреди Гуарин, може да смени клубната си принадлежност през зимния трансферен прозорец, след като стана ясно, че Челси се интересува сериозно от бившия ас на Порто.

Гуарин беше привлечен от "нерадзурите" първо под наем, а след това и закупиха правата му, като той е несменяем титуляр в състава на Валтер Мацари, но редува силни изяви със слаби такива в Серия А. 

Вчера пък се появи слух, че лондонският Челси е готов да привлече полузащитника, за да заздрави състава си преди решителните битки от втората част от сезона в Англия и Европа, като Гуарин се явява отличен вариант, тъй като през този сезон не е играл в Европа и няма да има проблем с картотеката за Шампионска лига.

Днес за интереса потвърди агентът на играча, като сумата, която Челси са подготвили за халфа е около 15 милиона евро.

"Интересът от Челси е официален. "Сините" водят преговори с Интер. Фреди е щастлив тук и внимателно ще проучим ситуацията и идеите на Челси за бъдещето. Клубовете от Манчестър също се интересуват от него, но по-скоро като резервен вариант", коментира Марсело Ферейра.

До момента са проведени няколко разговора между двата клуба, а финалната дума принадлежи на новия собственик на клуба Ерик Тохир.