Флорентино Перес отсвири CR7 за най-велик в Реал

Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес посочи кой е най-великият футболист в историята на клуба и това не е Кристиано Роналдо, който е лидер във вечната голмайсторска листа с 450 попадения в 438 мача, а легендата Алфреди ди Стефано. Перес разкри и двете основни причини за трансфера на португалската звезда това лято в Ювентус за 117 милиона евро, въпреки че в освобождаващата му клауза бе записана сума от 1 милиард евро.

„Освобождаващите клаузи, които Реал Мадрид фиксира за своите играчи, се правят с идеята да бъдат обезкуражаващи. Най-доходоносната продажба тази година беше тази на Кристиано. Той искаше да си тръгне по лични причини, а когато всички се обединят около едно решение, се постига споразумение”, коментира Перес, цитиран от OK Diario.

„Никой не предложи на Реал повече от Ювентус. Не можем да направим нищо друго, освен да благодарим на Роналдо за всичко което постигна с нашия екип. Той е нашият най-добър играч след Алфредо Ди Стефано и тук завинаги ще бъде неговият дом”, добави босът на „белия балет“.