Финландска стена или кошмар на Мапуку срещу Левски в Лига Европа

галерия:

снимка: БГНЕС

Корави датчани или финландци дебнат Левски в третия предварителен кръг на Лига Европа. Това стана ясно на жребия, който се тегли днес в следващата фаза. Първо "сините" обаче трябва да се справят с Хайдук (Сплит). Левски загуби в първия двубой от втория квалификационен кръг от хърватите с 0:1. Реваншът е след седмица на "Герена" и шансовете пред "сините" да продължат напред не са никак малки. 

Битката между Брьондби и ВПС Вааса ще определи съперника на победителя в мача между Левски и Хайдук. Датчаните вече са познати на българския футбол, след като преди две години отстраниха Берое във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тогава в Дания старозагорци постигнаха 0:0, но преди това вкъщи бяха допуснали загуба с 0:1.

Новата звезда в Левски Жуниор Мапуку доста добре познава тима на Брьондби, след като игра в мачовете срещу тях. Това може да бъде от огромна полза, тъй като той много добре знае как е бил спрян тогава.

Брьондби постигна победа с 2:0 вкъщи срещу Вааса и изглежда като по-вероятния отбор, който да продължи напред.

Брьондби бе може би най-тежкият съперник, с който Левски можеше да се падне. Първо обаче двата тима трябва да си осигурят продължаването напред.

Първите мачове от 3-ия кръг на Лига Европа са на 27 юли, а ревашните на 3 август.

Ето и останалите двойки от тази група:

4167237