Филип Коку похвали Манолев

снимка: Guliver/Getty Images

Треньорът Филип Коку също призна, че Станислав Манолев ще бъде продаден от ПСВ Айндховен в друг отбор по време на зимната пауза, ако офертата е за българския национал удовлетворява холандския клуб.

Коку говори на пресконференцията преди мача от груповата фаза на Лига Европа между Лудогорец Разград и ПСВ, който ще се играе в София на 28 ноември от 22.05 часа.

"Манолев се старае много и е изключително добър играч. Може да бъде използван на различни постове. Той прие нещата много професионално и е пример за младите във втория отбор. При добра оферта през януарския трансферен период може да бъде продаден. За него е важно да играе често на високо ниво", заяви Филип Коку, който е бивш холандски национал и бивш футболист на Барселона.

Специалистът се надява ПСВ Айндховен да победи българския шампион утре и да успее да се класира за фазата на директните елиминации във втория по сила европейски клубен турнир.

"Надяваме се да се представим добре и да победим. Създаваме много голови положения в предни позиции, но имаме и някои слаби страни. Трябва да наблегнем на тях по време на тренировките. Лудогорец е добър отбор. Знаем, че ще бъде много труден мач. Нуждаем се от добър резултат и ще се борим само за победа. Знаем за индивидуалните качества на играчите на Лудогорец. Очаква ни равностоен мач, климатичните условия също ще окажат влияние. Малките детайли може да решат изхода от двубоя", каза още Филип Коку.

Защитникът на холандския гранд Карим Рекик също говори пред медиите за предстоящия утре мач между Лудогорец и ПСВ Айндховен.

"Имаме добри резултати и вярвам, че ще се справим. Всичко зависи от нас и от предстоящия мач. С Лудогорец вече се познаваме доста по-добре в сравнение с това, което беше в самото начало на турнира. Смятам, че и двата отбора сега са по-добри", каза младият 18-годишен Рекик, който е юношески национал на Холандия.