ФИФА ужили Алжир с 50 хиляди заради Акинфеев

снимка: БТА/AP

ФИФА наложи глоба от 50 хиляди швейцарски франка на централата на Алжир заради поведението на феновете на отбора по време на мача с Русия (1:1) от груповата фаза на Световното първеснтво по футбол 2014 в Бразилия.

Както е известно, футболен фен от Алжир заслепи с лазер в очите вратаря на Русия Игор Акинфеев. Именно този момент в мача се оказа решаващ, а при неадекватната намеса на Акинфеев Ислам Слимани изравни резултата, което се оказа достатъчно на "пустинните лисици".

"Алжирската футболна федерация изразява съжаление относно поведението на някои фенове и припомня, че използването на лазери и пиротехника е строго забранено по време на футболни мачове.

Каним всички фенове да подкрепят националния отбор, който до този момент имаше безупречна репутация. Това ни позволява да избегнем нови дисциплинарни наказания", се казва в изявление на футболната федерация на Алжир.

В момента името на привърженика, който използва лазера по време на мача, не е неизвестно. Както по-рано заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке, записващите камери не са в състояние да идентифицират човека, тъй като лицето му се вижда твърде неясно.

Тази нощ Алжир излиза срещу Германия в мач от осминафиналите на Мондиал 2014 в Порто Алегре.