Фернандиньо vs Паулиньо - кой ще избере Сколари срещу Чили?

снимка: БТА/AP

Една от големите критики към Луиш Фелипе Сколари на настоящото Световно първенство 2014 е, че продължава да залага на халфа на Тотнъм Паулиньо в титулярния си състав.

Както е известно, Бразилия беше в група А на турнира, като след 2 победи (3:1 над Хърватия, 4:1 над Камерун и равенство 0:0 срещу Мексико домакините на турнира продължиха напред към елиминациите.

В трите мача обаче полузащитникът на лондончани разочарова сериозно, като приносът му в нападение е почти нулев, докато в защитен план често контраатаките срещу "селесао" идват от негови неточни подавания, най-вече в предни позиции.

Паулиньо, който почна отлично кариерата си в Анлгия, бележи спад във формата си през последните месеци, а срещу Камерун беше сменен още на почивката от халфа на Манчестър Сити Фернандиньо.

Скоростта в атаките на Бразилия се покачи, а резервата, който също не завърши сезона по най-добрия начин, показа страхотна комбинативност с Оскар и Неймар, а освен това записа името си сред голмайсторите.

Основният му принос обаче беше именно в средата на терена. През първата част Паулиньо бе играл с топката едва 16 пъти, което е малко за разиграващ халф, от който зависи играта на тима. През втората част обаче Камерун нямаше никакви шансове, а главната заслуга за това беше на Фернандиньо, който игра с топката 31 пъти и сбърка само два паса.

Също така влиянието на Фернандиньо е осезаемо най-вече в половината на съперника. Докато Паулиньо рядко е комбинирал извън собствената половина, то играчът на Сити е оперирал и в двете части на терена, включително и по двете крила.

Пресата в Бразилия се опитва да натисне Филипао да използва Фернандиньо, но Сколари е известен с това, че рядко прави промени в стартовия си състав, независимо от показаното от резервите. Въпреки това специалистите в Бразилия са убедени, че Фернандиньо трябва да е титуляр срещу Чили.