Ферарио Спасов с първи думи като треньор на Берое-говори само за победа

снимка: Булфото

Новият треньор на Берое Ферарио Спасов заяви, че е щастлив да поеме старозагорци и за него е много важно да върне клуба към победите. Договорът на Феро е до края на годината.

„Щастлив съм, че вече съм част от Берое. Предстои ми веднага мач за първенство. Ще направя всичко възможно, за да се ориентирам по-бързо в обстановката. Футболистите са познати и няма неща, от които да имам голямо притеснение. Съзнавам, че това е голяма отговорност и ще направя всичко, което ми е по силите с хората, с които ще работя така да направим, че Берое да постига победи, което е най-важното на този етап и да радваме многобройните привърженици, които има този отбор“, коментира Спасов.

„Трябва да има приемственост относно екипа. Ще бъда прецизен в това отношение. Няма да поемам ангажимент в това. От хората, които са в момента зависи дали ще продължа да работя с тях“, добави новият треньор на Берое.

„Бях поел ангажимента за шеф на ДЮШ на Берое, но от колегиална гледна точка прецених, че не трябва да заема тази длъжност. Щеше да има постоянен конфликт. Аз съм човек, който бяга от тези работи. Бях съвсем искрен и казах тези неща. Сега ситуацията е съвсем друга. Идвам като старши треньор. Трябва по най-бързия начин Берое да започне да побеждава. Няма леки мачове. Най-важно е състоянието на отбора. Най-важното е момчетата да се обединят. Аз имам моите начини. Остава момчетата да повярват и да излезем на победния път. Програмата е такава и не може да избягаме от нея. Това е реалността. Играем и най-важният мач е предстоящият мач с Монтана. Ние нямаме друга алтернатива освен да победим.“

„Надявам се да продължа с добрата работа. Не се боря за това феновете да ме уважават. Те винаги разбират, когато един човек е честен и казва нещата каквито са. Изкуствени заигравания при мен няма как да станат. Александър Димитров е един от новата вълна треньори. Не е тайна, че ние сме работили заедно и познавам неговата амбиция. Понякога обаче нещата се получават или не се получават.“

„За мен групата е по-голяма. Не съм работил с толкова голяма група футболисти. Всичко обаче е във футболистите. На база това, което покажат ще преценявам кои ще попаднат в групата и кои ще играят“, каза още Ферарио Спасов.