Феновете на ПСВ ужасиха Мадрид, замерят просяци с пари и ги карат да ги събират

снимка: БГНЕС/EPA

Холандските фенове на ПСВ Айндховен унижаваха просяци по улиците на Мадрид, като ив хвърляха дребни монети и ги караха да ги събират от земята.

Това стана по време на реванша на осминфиналите на Шампионска лига срещу Атлетико. Поведението на футболните фенове от Холандия предизвика широко обществено възмущение. Министърът на вътрешните работи Хорхе Фернандес Диас го определи като "абсолютен срам", а председателката на община Мадрид Кристина Сифуентес нарече това поведение "жалко".

"Срам ме е, че в Мадрид можеше да се видят подобни сцени не само на абсолютен расизъм, но и на липса на човечност, макар и отговорните за тях да са "хулигани", от чужд екип", каза тя.

Разпространените в испанските медии снимки показват холандските фенове на Айндховен, седнали на маса в кафене на Пласа Майор няколко часа преди срещата с Атлетико, как хвърлят оттам монети на земята, за да карат просяците да ги събират.

"Такова поведение е недостойно. Ние искаме да се разграничим категорично от поведението на няколко фенове", каза президентът на ПСВ Тоон Гербрандс на интернет сайта на клуба.

"ПСВ ще вземе адекватни мерки, като може да става въпрос за забрана за влизане на стадиона /на футболни хулигани/ или по-строги санкции", добави той.

Посолството на Холандия в Испания публикува комюнике, в което изразява дълбоко съжаление за действията на сънародниците си.