Феновете на Локомотив (Пд) обявиха как ще управляват клуба

снимка: lokomotivpd.com

Привържениците на Локомотив (Пловдив) дадоха съвместна пресконференция с почетния президент на „черно-белите“ Христо Бонев, на която разкриха плановете си за бъдещето на клуба.

Според документите, които бяха показани на брифинга, „смърфовете“ дължат над 5 милиона лева. Феновете бяха категорични, че Динев само вреди на Локомотив, тъй като вече 11 футболисти съдят клуба, а бившият треньор Александър Станков претендира за 31 500 лева.

Освен това дългове има към НАП, община Пловдив и различни фирми, EVN, полиция, пожарна, различни хотели, както и към охраната на стадиона.

Така се оказва, че Локомотив (Пловдив) е получил лиценз за А група с 4,862 милиона стари задължения и 787 хиляди нови задължения или общо 5,649 милиона лева. Поне така обяви БФС след заседанието на изпълкома миналата седмица, когато се оказа, че новаците Хасково и Марек (Дупница) единствени не покриват условията за участие в А група. Адвокат Димитър Колев показа в детайли дълговете, като даде на медиите да фотокопират исковете.

Локомотив е получил около 2,8 милиона лева кредити от фирми, задълженията към персонала са кръгло 600 хиляди лева, а още 400 хиляди са новите дължими суми към играчи и бивши треньори.

Привържениците отново призоваха Динев да им предостави акциите до три дни, а намерението им е да спасят клуба.

"Въпросът е дали Константин Динев е собственик или вредител на Локомотив (Пловдив). Дълговете растат и са над 5 милиона лева. Той трябва да напусне незабавно. Ако не го стори, ще бъдем принудени да реагираме по друг начин, а именно да се преместим във В група. Даваме му три дни срок. Нашата цел обаче е Локомотив да играе в А група", каза адвокат Димитър Колев пред медиите.

Христо Бонев пък заяви, че снощи след 22:00 часа е имал розговор с Динев, който се беше изключил от общественото внимание за дълго време. Бонев е поискал от бизнесмена да изпрати пари, за да се платят заплати на хората, които работят на стадиона и не са получавали от Нова година насам нито лев.

Самият Динев пък смята, че Христо Бонев е единственият, на когото може да вярва и ще му даде акциите, които да бъдат предадени на нов собственик.

Ето и основните акценти, от днешната пресконференция и обещанията на феновете за бъдещето на Локомотив (Пловдив):

1. Дългове на клуба са 5,3 млн. лева.

2. Коко Динев да ни даде акциите.

3. 2 млн. е бил бюджетът при Коко Динев.

4. 1,5 млн. лв. са били предвидени за треньори и футболисти при Коко Динев, но те не са се плащали навреме.

5. От сега нататък няма да има заплати от порядъка на 10-15 хил. лева.

6. Ще се справим с клуба, както се справихме и с школата, от която Динев абдикира.

7. Заплатите ще се плащат редовно.

8. Искаме един по-честен футбол.

9. Марешки не плащаше високи заплати, но даваше добри бонуси за победа. Така ще процедираме докато се намери нов благодетел.

10. Няколко фирми са готови да помагат, но задължителното им условие е Динев да напусне.

11. До Нова година ще се оправим, но след това се надяваме, че ще намерим нов собственик.

12. Ако г-н Динев ни направи спънка и не ни даде акциите, нищо чудно да тръгнем от "В" група, но нашата идея е да играем в "А" група. Няма нищо страшно ако не сме в "А" група, не се става локомотивец заради това, че играем с Левски или ЦСКА. По-добре достойни резултати, дори да не са в "А" група.

13. Г-н Бонев се е чул с г-н Динев и той е обещал, че ще ни прехвърли акциите.

14. Коко Динев ни поиска 350 000 лева за акциите, но ние няма как да му ги дадем.

15. Няма да обвиняваме Коко Динев, искаме да се разделим като приятели.

16. Притесненията на някои са, че Локомотив ще загине без Коко Динев. Напротив - той ще загине с него.