Феновете на Локо (Сф) сезираха БФС за скандалния мач със Славия

снимка: Булфото

Феновете на Локомотив (София) изразиха възмущението си от случващото се в родния им клуб чрез отворено писмо до комисията по етика и феърплей към БФС.

Привържениците на столичния клуб са изключително разочаровани от последния двубой на "железничарите" със Славия, загубен с 0:2. Негодуванието им обаче не е свързано с поражението, а с начинът, по който се стигна до него.

Sporta.bg припомня, че двата софийски клуба изиграха скандален мач в понеделник, в който Локомотив демнстрира очевидно нежелание за игра, а победата за Славия дойде без никакъв проблем.

Феновете на клуба подчертават в своето изявление, че подобно нещо не се случва за първи път, а пресен пример са двубоите на двата тима до сега през сезона, както и начинът, по който Локомотив оцеля миналата година.

Ето отворено писмо от феновете на Локомотив (София) до Комисията по етика и феърплей към БФС:

Локомотив София бе клуб, в който са играли легенди като Никола Котков, Начко Михайлов и още много други от поколението на Стою Недялков през Спиро Дебърски и Стойчо Стоев и т.н. и т.н. - звезди, блестели не само с футболните си качества, но и със своето спортсменство и отношение към футбола.

Локомотив бе клуб, който се е славил с непримиримост, биткаджийство, красив и носещ удоволствие футбол, клуб, симпатичен и на привържениците на другите отбори. Нашият Локомотив бе такъв клуб допреди 20 години...

Локомотив отдавна не е същият този клуб, но с "мача" срещу Славия онзи ден се превърна в пълно посмешище. И преди сме спасявали отбори от изпадане - и Черноморец, и Черно море, и Локомотив Пловдив, и Миньор, и още много много други. И преди сме помагали на други отбори за титли и евротурнири. И ние имахме нужда от "помощ" миналата година, за да запазим мястото си в А група, и я получихме. Но пародиите със Славия в последните години надминават всичко...

Преди три сезона в последния кръг Славия не се опита да ни попречи да се класираме за евротурнирите. В следващото първенство Локомотив логично не оказа съпротива в първия мач, а във втория загуби служебно. Миналата пролет се нуждаехме от точки в борбата за оставане и навръх стогодишнината си Славия не се опита да спечели в Своге.

През тази есен Славия взе шест точки от двата шампионатни "мача", а Локомотив продължи за Купата... Сега те имаха по-голяма нужда от точки, след един месец резултатът ще е в зависимост от класирането тогава...

Начинът, по който премина "мачът" в понеделник, надмина всякакви театрални постановки, при това пред погледа на цяла България в пряко предаване по телевизията. Очевидно нежелание на футболистите да играят в такъв спектакъл. Показни отигравания - подавания в тъч, контраатаки към собствената половина, защита, наредена като колчета за слалом. Видимо отвращение на някои играчи от случващото се, изчистване на картони на основни футболисти за този "мач", неочаквани контузии, недовършване на срещата с безсмислен червен картон...

Въпреки че собствениците на двата клуба са в изпълкома на БФС и съответно в йерархията са над Комисията по етика и феърплей, въпреки че председателят на комисията е "приятел" и на двата клуба, все пак се надяваме и призоваваме тази комисия и всички компетентни органи да вземат мерки срещу тези пародии, до каквото и да доведе това.

С уважение: Обединена трибуна Локомотив София