Феновете на Левски нападнаха своите, които хвърлиха бомбички по служители на ЦСКА

снимка: БГНЕС

Националният клуб на привържениците на Левски скочи на "сините" фенове, които от Сектор "А" на "Васил Левски" хвърлиха предмети, камъни и бомбички по служебни лица на ЦСКА. От НКП реагираха на грозните сцени с декларация, чрез която призовават полицията да не допуска за напред хореография в този сектор.

Ето цялата декларация на НКП на Левски:

След събитията на трибуните по време на мача срещу ЦСКА, Националният клуб на привържениците на Левски заявява следното:

Всеки, който претендира да обича Левски, не може да има поведение, насочено във финансова и морална вреда на клуба, и в ущърб на останалите привърженици, които най-вероятно ще бъдат лишени от възможността да подкрепят отбора си на стадиона в следващите мачове.

НКП работи от дълги години за предотвратяването на инциденти като вчерашния. Поради тази причина е създадена сериозна организация в Сектор „Б“, който е ултрас трибуната на левскарите, за разлика от Сектор „А“. Сектор „Б“ е мястото за хореография и пиротехника, скачане и пеене. Сектор „А“ е мястото на левскарите с умерен профил.

По време на хореографията в Сектор „А“ бе вдигнат забранен символ. Бяха хвърлени предмети към пистата и скамейката на гостуващия отбор, заради които пострадаха служебни лица.

Това се случва във втори пореден мач срещу същия отбор, от същото място. Намесата на стюардите, които са отговорни за реда по трибуните, бе абсолютно наложителна и задължителна.

Трябва да се зададе и въпрос: защо полицията допуска хореография в Сектор „А“ и проверена ли е тя при положение, че хореографиите в ултрас трибуната се уточняват седмица преди мачовете и подлежат на строга и сериозна проверка.

И още веднъж – НКП призовава всеки един левскар добре да помисли как помага или вреди на Левски с евентуални свои действия на стадиона! Подкрепете, а не пречете на Левски