Феновете на Легия забъркаха поредна каша - оприличиха УЕФА с прасе

снимка: twitter.com

Феновете на Легия (Варшава) възнегодуваха срещу УЕФА със зловещ банер, издигнат на трибуните преди началото на плейофа за влизане в Лига Европа срещу Шериф (Тираспол). Под знака на УЕФА пръвиржениците бяха поставили голямо прасе, изрисувано със знаците на еврото, което бе придружено с надпис: "И глобата от 35 000 евро отива за...".

Точно с тази сума клубът бе глобен на 2 август, когато игра в предварителните кръгове на Шампионска лига срещу Астана. Тогава феновете на Легия издигнаха банер с немски войник, който е насочил оръжието си към главата на малко полско дете, и бяха написали: "По време на битката за Варшава немците убиха 160 000 души. Много от тях бяха деца". Това предизвика гнева на европейската футболна централа, която глоби с тлъстата сума полския клуб заради използване на елементи на насилие и война. Сега феновете на Легия си отмъщават на УЕФА с нова провокация, за която най-вероятно клубът отново ще бъде санкциониран.

Това съвсем не е първото подобно провинение, предизвикано от феновете на варшавския тим. През 2014 година те отново оприличиха УЕФА с прасе. Под банера тогава пишеше: "Защото футболът не е от значение. Само парите". Той бе във връзка с успеха с 6:1 на Легия над Селтик в Шампионската лига, когато европейската централа даде служебна победа на шотландците, защото поляците бяха използвали наказан състезател. За този банер клубът бе глобен с 63 000 паунда.

Иначе Легия и Шериф не се победиха и завършиха 1:1. Всичко ще се реши в реванша след седмица в Молдова.