Феновете на Интер в България спечелиха традиционния турнир

Отборът на българските фенове на Интер спечели първото място в Седмия традиционен благотворителен футболен турнир на „Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“, който се проведе на „Спортна София“ в Зона Б5. Синьо-черните се наложиха с 5:2 във финалния мач над Отбора на надеждата и заслужиха четвърти трофей в историята на шампионата.

В успоредния турнир за малчугани Детска шампионска лига купата заслужиха хлапетата от Комета, селектирани по проекта „Футбол за отличници“. В мача за златните медали тимът се наложи над малките фенове на Реал (Мадрид), а финалът бе изключително оспорван след 1:1 в редовното време и вълнуващи дузпи, в които се отличи вратарят на малките „комети“ с два спасени удара от бялата точка. На трето място се класираха малките почитатели на Манчестър Юнайтед, а на четвърто – феновете на Интер.

Проектът за малчуганите е заслуга на Асоциацията на феновете и „Детска Футболна Академия – Комета“, в партньорство със Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“, с подкрепата на фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис.

Емоциите край терените в събота и неделя бяха на ниво, мачовете бяха изключително оспорвани, а тазгодишната социална кауза на шампионата бе събиране на средства за обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение „Култура без граници“. Урната за дарения ще бъде на терените на „Спортна София“ и тази неделя в рамките на семейния спортен празник „Татко и аз“, а всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза и по банковата на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.