Феновете на Барса решават бъдещето на "Камп Ноу"

снимка: SPORTA.BG

Ръководството на Барселона възнамерява да се допита до мнението на феновете си и да го уважи за предстоящата модернизация на своя дом "Камп Ноу". Преди няколко дни каталунците потвърдиха намеренията си за модернизация на клубната база.

В момента пред испанския шампион съществуват две алтернативи. Първата е свързана с израждането на нов стадион върху земя, принадлежаща към университета в Барселона. Втората възможност пък е за реконструкция на настоящото съоръжение.

Бордът на директорите на "блаугранас" ще да вземе решение за това през първите две седмици на новата 2014 година на референдум с членовете на клуба, като привържениците на клуба ще имат последната дума за бъдещето на "Камп Ноу".

Новината бе потвърдена от вицепрезидента на Барса Хавиер Фаус, който заяви, че феновете са тези, които ще определят какво ще се случи с легендарната арена.

"Отхвърлихме плановете за козметични промени по настоящия стадион, защото така щяхме да изгубим 12 000 места. Цената за реконструкция на съоръжението възлиза на 300 милиона евро, а тази за нов стадион - на 600 милиона евро. Няма да решаваме ние, а ще оставим това на феновете", обяви Фаус.

Плановете на Барселона са капацитетът на "Камп Ноу" да бъде увеличен с 15 000 места, за да достигне 105 000 седящи места. Това е осъществимо и с двете предложения. Настоящият капацитет на стадиона на Барселона пък е 99 354.

Ако проектът бъде реализиран, новият "Камп Ноу" ще се превърне в третия по големина стадион в света, след "Рундраго" в Северна Корея, който е с капацитет 150 000, и "Солтлейк" в Индия, който разполага със 120 000 седалки.