Фенове протестират в Пловдив срещу мюфтийството

снимка: plovdivutre.bg

100-ина футболни фенове се присъединиха към протестиращите пред Съдебната палата в Пловдив. Гражданското недоволство е провокирано от поисканите от мюфтийството общински имоти в Града под тепетата.

Точно в 10 часа феновете, развяващи български знамена, изпяха химна заедно с другите активисти, за да отбележат началото на протеста. Половин час по-късно бул. „Шести септември“ бе блокиран, като протестиращите спряха движението със запалени факли и димки. Полицейският кордон бе блокиран, а шофьорите на автомобилите изразиха подкрепата си чрез надуване на клаксоните.

Днес в Съдебната палата в Пловдив започва делото по исканите от мюфтийството четири общински имота. Адвокатът на мюфтийството Красимир Груев обяви, че не се страхува от линч, а председателят на мюфтийското настоятелство в Пловдив Ахмед Пехливан каза, че също не е притеснен и не вярва протестите да повлияят на решението на съда.

Община Пловдив е представена от ресорния заместник-кмет инж. Димитър Кацарски, който заяви, че мюфтийството няма документи, за да оправдае претенциите си. „Това е опит да се заграбят много други имоти в България“, каза той.

Според него, ако съдът реши в полза на мюфтийството, ще предизвика верижна реакция във вреда на страната ни.