Фенове от Москва виновни за баталиите в Пловдив

Старши комисар Атанас Илков разкри какво е породило ексцесиите по време на изминалия двубой от Първа лига между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София. Всичко е започнало от невъздържано поведение на двама руски запалянковци – вероятно на Спартак (Москва), които днес бяха част от агитката на “смърфовете”. Въпросните двама граждани на Русия са сред арестуваните от полицията.

“Фенове на Локо слязоха на пистата и с провокативните си действия създадоха ситуация, при която привържениците на ЦСКА-София слязоха на терена и се получи една изключително неприятна ситуация. Имаме задържани десет лица – шестима привърженици на Локо и четирима на ЦСКА-София. Срещу тях са предприети съответните действия за борба с дребното хулиганство, като ще бъдат задържани за 24 часа. Сред арестуваните има някои, които са леко пострадали”, заяви Илков.

Той добави, че предстои да се изгледат и всички налични записи от баталните сцени на “Лаута”: “Ако има допълнителни данни, от които може да се заключи, че има данни за едро хулиганство, тогава вече ще вземат всички онези други мерки“.

„Локомотив отказа наша охрана на двубоя, като си нае външна фирма за тази цел. Нашата задача е да охраняваме спазването на обществения ред около стадиона. Сега вече всичкият ни ресурс е ангажиран с опазването на сигурността и обществения ред вътре и извън стадиона, за да няма подобни инциденти”, добави още комисар Илков.