Фенове на Ман Юнайтед на протест със самолет

Бесни фенове Манчестър Юнайтед са наели самолет за специален протест срещу клубното ръководство. Той трябва да прелети над стадиона с лозунг, призоваващ за оставката не на меинджъра Жозе Моуриньо, чийто стол продължава да се клати, а на изпълнителния вицепрезидент Ед Уудуърд. Акцията ще се проведе на 2 септември, когато Манчестър Юнайтед гостува на Бърнли. Според "Дейли Мейл" посланието ще гласи: "Ед вън - обичай Юнайтед, мрази Глейзър“, като очевидно американските собственици на клуба също няма да бъдат пощадени.

Това ще бъде първата подобна проява на феновете на Юнайтед след март 2014, когато по подобен начин те призоваха за уволнението на тогавашния мениджър Дейвид Мойс. Ед Уудуърд си навлече гнева на привържениците заради трансферната политика на клуба през това лято. Заговори се и за конфликт между него и мениджъра на тима Жозе Моуриньо, породен именно от липсата на достатъчно нови попълнения. Специалния неведнъж през лятото роптаеше заради липсата на трансфери и изпадна в конфликт и с част от настоящите футболисти в отбора.

Този сезон Юнайтед трудно ще се конкурира с лидерите в Англия. Това се доказа още във втория кръг, след като "червените дяволи" паднаха с 2:3 при визитата си на скромния Брайтън.