Фен-рекордьор: Баща ми умря, затова обиколих всички стадиони в Англия

галерия:

Невероятна история завършила с рекорд впечатли медиите. Футболният фен Ед Ууд направи нещо, за което милиони по света мечтаят. Посети всичките 93 стадиона от всичките нива на английския футбол. При това го стори само за 189 дни, което е нов рекорд на "Гинес". 

Привърженикът на Дарби Каунти приключи своята футболна обиколка в събота след 35 400 километра път. Последната цел бе стадионът на Рочдейл "Ойл Арена".

Ууд направи това не само заради рекорд, а и заради своя баща, който е починал през 2014 година.

Официалният рекорд на Гинес включва всички 92 стадиона на отбори от Футболната лига плюс този на Беруик Рейнджърс, които са били част от системата при първото поставяне на рекорда през 1968 година. А Ед подобри досегашното постижение от  237 дни с цели 48 дни.

Всъщност Ууд е бил притежател на рекорда през сезон 1991-92, но сега е бил вдъхновен отново да го направи свое притежание.

"Най-голямата причина да го направя отново е, че баща ми почина през 2014. Не исках просто да ходя на работа, да се пенсионирам и да умра. Работех здраво и исках да счупя стереотипа. Събуждане, здрава работа и лягане - това беше моята рутина."

"Нужно е много планиране. Обмислях и разсъждавах как ще е най-лесно, гледайки програмата, тъй като много мачове се местят", разкри Ууд.

"Много малко мачове от Лига 1 и Лига 2 се преместват, така че знаеш, че те се провеждат в събота и вторник. Останалите се нагласяват спрямо това, имайки предвид телевизионните промени и размествания на програмата. Обикновено знам телевизионните мачове, на които отивам. Трябва и малко късмет. Нюпорт срещу Барнет бе във вторник вечер след предишно отлагане с никакви други мачове същата вечер, а последният ми мач (Рочдейл - Чарлтън) бе преместен, благодарение на ФА Къп."

"Чувствам, че мога да направя повече. Щеше да бъде ново преживяване, което да ме презареди."

"Получавах и предизвикателства от приятели, включително: отиди на мач с някого със същото име, направи си селфи с президента и влез в съблекалните - не успях да го направя навсякъде, но беше забавно."

Доказателството на Ууд, че е бил на мачовете са били писмени потвърждения от стюардите на мача, две снимки (преди и след мача) и билет.

Нормално е, след като е посетил всичките стадиони, да има и любим мач от цялото това пътуване. Това е лондонското дерби между Тотнъм и Челси (2:0). С успеха "шпорите" прекъснаха уникалната серия от 13 поредни мача с победа на Челси.

4163800