Фен прасна кроше на стража на Лион и приключи с "карамелите"

снимка: twitter.com

Евертън е идентифицирал привърженика, който взе участие в масовия бой между играчите на "карамелите" и тези на Лион в снощния мач от Лига Европа. От клуба са му наложили забрана да посещава мачовете на "сините" от Мърсисайд. Интересното е, че фенът държеше малко детенце на ръце, но това не му попречи да вкара няколко крошета на вратаря на гостите Антони Лопеш. 

Баталните сцени бяха предизвикани от защитника на Евертън Ашли Уилямс. В 65-ата минута той избута агресивно Лопеш в рекламните пана току пред феновете на домакините, след като вратарят го изпревари за висока топка и я улови. Всички футболисти на Лион скочиха на бранителя, а после се намесиха и тези на "карамелите". Тъй като играчите се намираха близо до привържениците, някои от тях тръгнаха да удрят гостуващите футболисти. Един от тях е горепосоченият фен, който отнесе жестоко наказание.

Срещата от група "Е" приключи при резултат 2:1 за Лион. Така френският тим е на второ място с 5 точки зад лидера Аталанта, който има 7. Аполон (Лимасол) е трети с 2, а "карамелите" търкат дъното с 1 пункт.

Наказание ще долети и от УЕФА. В европейската футболна централа все още очакват доклада на главния съдия и готвят санкции и за двата тима.

Вижте видео от мелето ТУК!