Фен на Ботев: На албанската граница ни искаха подкуп, тази държава няма място в Европейския съюз

На вчерашният мач между Партизани и Ботев имаше, и представители на по-умерените фенове на канарчетата. Няколко коли с така наречените „по-кротки“ привърженици пътуваха до Тирана. Един от тях реши да разкаже пред PlovdivDerby.com, как е видял посещението си в Албания и има ли място тази държава в Европейския съюз:

Въпреки многото лоши коментари и истории, които бях чул за Албания, бях оптимист че всичко ще е точно ( все пак искат да влизат в европейския съюз ), но за жалост беше по-лошо от колкото очаквах. Ние бяхме с кола – 5 човека. Още на границата като видяха граничните, че сме с БГ регистрация, веднага ни вкараха в едно хале колата заедно с нас, където започнаха яко да ни тършуват и казаха: Не дадете ли 10-15 евро ще ви разкостим колата, ще ви държим 2 часа и ще изпуснете мача“. От своя страна ние им казахме, че няма нищо нередно в колата, защо е необходимо това, а те просто казаха че искат 15 евро, иначе ще ни държат 2 часа. Платихме и продължихме по живо по здраво.

На влизане в Тирана очаквахме полицейски патрул да ни чака, все пак не знаем къде е стадиона пък и сме гостуващи фенове. Нямаше никой, обикаляхме си града в търсене на стадиона и в крайна сметка изскочихме точно пред сектора за гости където имаше голям паркинг, който беше полупразен. На него беше допуснат единствено рейса от екскурзията, на всички други БГ коли им беше заявено, да си търсят места около стадиона и при феновете на Партизани !!! Паркинга стой празен, а ние обикаляме по секторите около стадиона да паркираме. В крайна сметка спряхме на 600 метра от сектора за гости и вървяхме пеша между феновете на Партизани. Абсурдна организация с предпоставки за сблъсъци между феновете както и стана!!! На влизане в сектора ни взеха водите и запалките ( температурата беше 34 градуса в 17,00 ) Помислихме, че поне там вътре ще предлагат вода или поне ще има тоалетна с чешма, но уви – имаше само един писуар !!!

Цял мач не ни пуснаха да идем за вода. Добре че бяха нашите футболисти, който идваха да ни носят през 5-10 минути по 1-2 бутилки, за което им благодарим.

Скандално поведение на албанската полиция: Това да не даваш хората да си вкарат вода при такава жега е просто брутално изтезание.

Тази държава няма място в Европейския съюз !!!