Фен бере душа след зверско меле между ботевисти и локомотивци

Зверско меле между фенове на Ботев и Локо изпрати няколко човека в болница. Враждуващите групи са се млатили с юмруци, ритници, ножове и камъни късно снощи в кв. "Кършияка" под тепетата. 15-ина ултраси на "смърфовете" са се връщали от мача срещу Славия (1:1) в столицата, когато са попаднали на засада от бултраси.

Екшънът е бил наистина брутален, защото в боя са се използвали всякакви подръчни материали. В крайна сметка - няколко фена са се нуждаели от медицинска помощ, а запалянко на Локо е най-тежко пострадал. Той е хоспитализиран и е в тежко състояние, лекарите се борят за живота му.

Sporta.bg припомня,  че "Кършияка" се слави като "жълто-черна зона, където да си локомотивец е придружено с куп проблеми. В съседния кв. "Гагарин" обаче е обратното - там са "дислоцирани" привърженици от най-твърдото ядро на "Лаута Арми". По наша информация локомотивците са пели песни и са драскали по стена. Това е вбесило дузина ботевисти, които се събрали и атакували безпощадно.

По стара традиция се очаква ответна реакция и за няколкото ранени фена на Локо ще се търси мъст преди, по време или след пловдивското дерби, което предстои в четвъртък.

ЕТО ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА ПОЛИЦИЯТА:

Служителите на реда предотвратиха разрастването на сбиване снощи в Пловдив. Минути преди 22 часа в полицията постъпила информация, че на кръстовище между бул. „Дунав“ и ул. „Васил Левски“ възникнал конфликт между привърженици на два футболни отбора. В резултат на своевременната намеса на екипи на Трето РУ и сектор „Специализирани полицейски сили“ физическата саморазправа била прекратена. Трима от участниците, на 35, 39 и 47 години били откарани в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Най-младият е оставен под лекарско наблюдение с опасност за живота. При оглед на местопроизшествието допълнително било установено, че има нанесени материални щети по спрян наблизо лек автомобил „Мерцедес“. В рамките на образувано досъдебно производство в Трето РУ са предприети активни действия за изясняване на причините и обстоятелствата за сбиването, както и самоличността на инициаторите му.