Фелпс уби надеждите на феновете: Няма да се върна

снимка: instagram.com/m_phelps00

Най-титулуваният олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс опроверга твърденията, че ще се завърне в басейна за Олимпиадата в Токио през 2020 година. Преди дни той пусна снимка в социалните мрежи с американската плувкиня Алисън Роджърс Шмит, на която двамата показват с пръсти числото 2020 - годината на Игрите в Токио. Легендарният плувец обаче няма да се завръща, а само ще помага на сънародничката си в подготовката. Тя ще търси девети медал от Олимпийски игри.

"Наистина този път нямам желание да се връщам. Честно казано подобни мисли ми минаваха през главата преди Световното първенство в Будапеща, но исках да видя как ще се чувствам, когато гледам този голям форум отстрани. Този път нищо в мен не трепна. Просто явно вече съм загубил интерес да се състезавам отново", коментира Фелпс.

32-годишният американец се отказа от плуването след Олимпиадата в Рио 2016, когато спечели 5 златни и 1 сребърен медал и така колекцията му набъбна на 23 олимпийски титли, което го прави абсолютен рекордьор. Той се бе отказал още след Игрите в Лондон през 2012, но по-късно реши, че има сили да се състезава и се завърна, разбивайки конкуренцията в Рио. Именно това решение кара феновете на Фелпс да не спират да вярват, че отново ще го видят в басейна в японската столица.