Федерер: Няма причина да спирам с тениса, искам още

Швейцарският тенисист Роджър Федерер държи много рекорди, но това не го кара да се чувства повече от играчите в миналото. Маестрото разказа и, че все още намира много причини за вдъхновение да продължи да играе. Не се чувствам повече от останалите, защото ако играчите от миналото ги нямаше, ние нямаше да имаме всичко това сега, каза швейцарецът. За мен те са били източник на вдъхновение. Не може да сравнявате играчи от различни поколения. Невъзможно е.

Медиите непрекъснато напомнят – ако спечелиш тук, това ще се случи, ако постигнеш този резултат, ще си най-добрият за всички времена. Когато започнах да играя тенис, не мислех за всичко това. Не исках рекорди, а просто да съм щастлив. Рекордите дойдоха по-късно. Като дете мечтаех да играя пред 50,000 души и да ги радвам. Надявам се, че съм го направил, казва Маестрото.

Роджър отговори и на въпрос, който продължава да е актуален вече толкова години – каква е причината да иска да продължава да играе и да печели Уимбълдън: Искам да съм там още един път. И дори преди да вдигна трофея, да усетя напрежението на мачбол, да покажа на екипа ми колко конкурентоспособен съм. Има толкова много причини, които ме мотивират да продължа да играя.