Федерер гази неумолимо на Уимбълдън

Роджър Федерер бе недосегаем в мача си от трети кръг срещу Ян-Ленард Щруф и записа категоричен успех с 6-3 7-5 6-2. Така победителят за 16-и път в кариерата си достига до втората седмица на Уимбълдън и постигна успех №175 на трева в кариерата си.

Още от първото си подаване Роджър заложи на обичайния подход и ако не печелеше точката със сервис, с втория си удар търсеше край на разиграването.

Германецът сервираше предимно на бекхенда на Маестрото, но шампионът от миналия сезон с елегантно и компактно движение умело отвръщаше и все по-често стигаше до предимство. При 30-30 в шестия гейм бившият №1 пласира форхенд уинър на линията, с който си осигури първия брейкбол в мача, а след това и го материализира – 4-2.

С подаване на 15 Федерер затвърди за 5-2, а накрая затвори частта за 6-3 за 25 мин. игра.

Във втория сет Роджър започна постепенно да работи по установяване на надмощието си, като в седмия гейм стигна до точка за пробив. Щруф обаче го изненада със сервис в тялото и се спаси без да влиза в разиграване, като после остана стабилен – 4-3.

Световният №64 все пак инкасира пробив в самия край  – 5-6, и връщане назад нямаше. Федерер сервираше за втория сет, поведе 40-0 и с форхенд уинър по диагонала приключи – 7-5. Във втората част шампионът направи 17 уинъра и само 3 непредизвикани грешки.

Маестрото дръпна 15-40 в третия гейм от следващия сет, но пропусна и двете точки за пробив. След няколко дюса Роджър отново си осигури брейкбол, а в следващото разиграване Щруф бе изненадан от по-странно тупнала топка и дори не направи контакт с нея. Бившият №1 затвърди за 3-1 и разчисти пътя си до победата.

Нов брейк в седмия гейм даде възможност да 8-кратния шампион да сервира за победата при 5-2 и логичната развръзка бе факт – 6-2.