Фаворитите във възход

снимка: Monique Limbos

Очаквани победи на фаворитите през първата седмица на Открития шампионат на Уелс бяха регистрирани в Нюпорт сентър. За третия кръг до момента са се класирали Дин Дзънхуей, който победи Джейми Коуп с 4:1, северноирландецът Марк Алън и любимецът на публиката Джъд Тръмп.

Място 1/32 финалите си извоюваха още Марк Селби, на който вероятно му предстои здрава битка с местния фаворит Доминик Дейл, намиращ се в изненадващ кариерен възход през последния месец, както и шотландската неугасваща звезда Джон Хигинс.

Трябва да се отбележи и доброто представяне на младите таланти Скот Доналдсън и Джоел Уокър. 19-годишният шотландец записа победи над Робърт Милкинс и Дейвид Гилбърт, а едва 3 дни по-големият от него англичанин се справи с Панкадж Адвани от Индия и Марк Дейвис от Англия с по 4:3 фрейма.

Роденият в Пърт европейски шампион за 2012 година ще се надпреварва с далеч по-опитния Андрю Хигинсън, а колегата му Уокър – с ветерана Джеймс Уотана. Тайландецът може би играе последните си срещи като професионалист, тъй като ще му е много трудно да запази мястото си в тура и през следващия сезон.

Все още предстои да бъдат изиграни още няколко мача от втория кръг на турнира. В един от тях световния шампион Рони О'Съливан ще играе срещу Бари Пинчес от 21 часа тази вечер.