Фантастичен Григор на финал в Стокхолм!

Григор Димитров се класира на финала на турнира в Стокхолм от сериите АТР 250, след като надделя над Фабио Фонини с 6-3, 7-6(2). Първата ни ракета отново показа разнообразна игра и железни нерви, за да стигне до битката за трофея. Точно в шведската столица Гришо спечели първата си титла от АТР в кариерата, а сега ще има възможност да повтори стореното през 2013 година. Българинът ще се бори срещу Хуан Мартин дел Потро или Фернандо Вердаско.

Димитров започна срещата уверено, макар във второто си подаване да даде две точки за пробив на италианеца. Първата ни ракета запази хладнокръвие и измъкна сервис гейма си, а след това проби за 3-1. Брейкът се оказа решаващ за изхода на първия сет. До края Гришо не даде нито една точка за пробив на номер 27 в света и го отказа да се бори за спечелване на частта. 

Страхотно представящият се Димитров проби още първото подаване на Фонини във втория сет, а след това затвърди. Италианецът изпадна в дупка, а българинът се бе устремил към лесна победа. Той обаче загуби лековато подаването си и 27-ия в света изравни за 2-2. Димитров започна да играе колебливо и Фонини получи нов шанс за пробив. Италианецът се възползва от него и наказа опонента си за 4-2. Странният втори сет обаче предложи нов светкавичен пробив от страна на Григор, с който той се завърна в мача.

Така се стигна до решителен тайбрек, в който номер 8 в света поведе с 3:0. Гришо задържа инициативата до 5:2, след което направи два минибрейка и спечели с 6-3, 7-6(2).

Григор Димитров ще се бори утре за четвърта титла през 2017, както и осма в кариерата си.