Фамозният гол на българския вратар в Англия ще влиза в Гинес

Феноменалният гол, който българският вратар Димитър Митов вкара за младежите на Чарлтън срещу връстниците им от Ковънтри (2:1), е нов световен рекорд. От лондонския клуб проучиха в детайли попадението на юношеския национал и изпратиха завка до Гинес. 

В момента в книгата на рекордите на Гинес е вписано попадението на Асмир Бегович от Сток Сити. През 2013 година босненецът вкарва от 91,9 метра на Саутхемптън още в 4-ата минута, а срещата завършва 1:1.

От Чарлтън посочват, че юношата на Чавдар (Етрополе) е отбелязал от 92 метра, което е световен рекорд. В момента от клуба оспорват отговора, получен от Книгата с рекордите на Гинес.

Според статистиците Митов не е подобрил върховото постижение. Предстои екип от Книгата за рекордите на Гинес да измери терена и да се направят изчисления. Процесът, в който ще стане ясно дали има нов световен рекорд за гол от най-голямо разстояние. Максималният срок за отговор е 12 седмици. 

От Чарлтън са категорични, че Митов е отбелязал от по-дълга дистанция от Асмир Бегович, посочва Канал 3. Лондончани твърдят, че теренът на Ковънтри, където българинът се разписа в събота, е с размерите на стадиона на Сток Сити - "Британия", където Бегович поставя рекорда.