Фабио Капело: По-силни сме от 2010

снимка: БТА/AP

Селекционерът на националния отбор по футбол на Русия Фабио Капело смята, че сегашният тим е по-силен от този през 2010 година.

Преди 4 години на Световното първенство в Южна Африка Русия, водена от Гуус Хидинк, отпадна след изигран плейофен двубой с отбора на Словения.

„Сборная“ в момента се намира на 3-то място в група H от Световното първенство 2014. Руснаците се нуждаят от задължителна победа срещу 2-рия Алжир, за да продължат в следващата фаза на шампионата.

Според Фабио Капело, неговият отбор е показал значителен прогрес към момента.

„Този отбор е по-добър от 2010. Следващият мач е изключително важен за нас. Нека не забравяме, че Русия не участва на Световното преди 12 години. Много трудно е да се очаква подобрение от нас. Трябва да се има предвид и това, че все пак успяхме да се класираме и играем в груповата фаза“, коментира Капело пред репортери.

Специалистът насочи вниманието към това, че в момента единственото важно нещо е победата над Алжир. Русия има актив от 1 точки след първите два мача срещу Южна Корея и Белгия.

„Амбициите ни са такива, че ние винаги играем за победа. Направихме същото и срещу Корея. Знаем какво трябва да направим, имаме нужда от победа и към това ще се стремим“, сподели Капело.

Италианският специалист не пропусна и да благодари на своя колега Вахид Халилходжич, който по-рано се изказа ласково за него.

Искам да благодаря на треньора на Алжир за добрите думи към мен и да го похваля за това, което направи със своя отбор.

Капело коментира и положението на Русия в групата, като заячи, че той не е под напрежение.

Не мисля, че нещо ме безпокои, аз просто си върша работата. Ключът към победата в мача може би ще се окаже тактиката на двата отбора. Ние винаги играем офанзивно“, завърши той.