Ейолфсон: Трансферът ми в Левски е световен рекорд

Един от най-постоянните футболисти на Левски Холмар Ейолфсон даде интервю пред исландското издание mbl.is. Бранителят говори по доста теми, като засегна трансфера си на "Герена", партньорството с Давид Яблонски и целите, които си е поставил, пише Топспорт. 

"Първоначално бях скептично настроен към трансфер в Левски. След това обаче говорих няколко пъти с президента, който ме убеди да направя тази стъпка. Когато дойдох вече бяха минали 6-7 кръга. Треньорът се съгласи, че първо трябва да тренирам индивидуално 2-3 седмици и тогава да заиграе. Влязох в състава и оттогава съм титуляр. Пропуснах само един мач и то заради наказание. От тази гледна точка нещата се развиват брилянтно за мен. 

Изоставаме с 13 точки от първото място, но можем да се съревноваваме с ЦСКА и Лудогорец. Вероятно обаче разликата е твърде голяма и по-лесният път към трофей е през Купата на България. 

Треньорът Делио Роси държи много на тактиката. Отделя голямо внимание на защитата и на това как отборът играе в отбрана. Това дава резултат. Имаме трудности да пречупим отбори, които играят солидно отзад. През зимата в тима дойдоха много нови играчи, които увеличиха потенциала ни.

Може да се каже, че Габриел Обертан и Жорди Гомес също имат принос за решението ми да подпиша с Левски. Казах си, че ще съм щастлив да бъда техен съотборник. Може да се научи много от тях. С Давид Яблонски играем заедно в центъра на защитата. Той е невероятен. Има две или три възможности да се разпише на мач. Вкарва регулярно - има 8 попадения. Разбираме се добре. 

Мисля, че договорът ми с Левски е нещо като световен рекорд - преотстъпен съм за 4 години. Не съм чул да има играч с такъв договор. Имах дълъг договор с Макаби (Тел Авив), но треньорът не ме искаше. Те не искаха да ме изпуснат без пари и така се стигна до този трансфер. Сега не могат да ме върнат обратно, но ще вземат добри пари, ако бъда продаден. 

Мечтая да участвам на Световното първенство в Русия. Това е целта ми от доста месеци насам. Исландия има добри защитници. Целта ми е да съм на терена. Ще гледам с надежда към 11 май, когато ще обявят състава", сподели Холмар.