Европейските игри в Баку пряко в ефира на БНТ

През месец юни любителите на спорта ще станат свидетели на първите Европейски игри Баку 2015. Общо 127 от най-добрите български спортисти (67 мъже и 60 жени) ще представят страната ни в състезанията, които предстоят в азербайджанската столица от 12 до 28 юни.

България ще участва в 23 спорта: стрелба с лък, бадминтон, плажен волейбол, бокс, кану, колоездене на шосе, скокове във вода, фехтовка, акробатика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, джудо, карате, самбо, спортна стрелба, плуване, синхронно плуване, тенис на маса, таекуондо, батут, триатлон, волейбол (мъже и жени) и борба. БНТ HD ще излъчва пряко цялото българско участие в Баку.

Още в програмата на БНТ HD: зрителите ще имат възможност да проследят и най-интересното от световното първенство по хокей на лед, което тече в Прага. Финалът е тази неделя (17 май) и ще бъде излъчен от 21.40 часа.

От следващата седмица любителите на моторните спортове ще могат да проследят рали “Португалия”, Световния шампионат за електромобили Формула Е – Гран При на Берлин и Световния шампионат по мотокрос.

В програмата на БНТ HD oт 30 май волейболните фенове пък ще могат да следят излъчването на мачовете от Световната лига по волейбол.