Евро 2016 с Влади Въргала: Италия ще удари Испания в голов трилър, Исландия ще се опъне на Англия

Тази вечер Евро 2016 ни предлага последните 2 осминафинала. Мачове, които се предполага, че ще бъдат украшението на турнира. Единият е между старите познайници и съперници Италия и Испания. Повторението на финала от Евро 2012 ще закове пред екрана и тези, които не гледат футбол. Англия-Исландия пък е сблъсък, в който всичко е възможно, макар скандинавците да са страна с едва 330 000 души население. Наш звезден анализатор отново е Влади Въргала. Специално и само за Sporta.bg обичаният от цяла България режисьор и актьор даде своите предвиждания.

ЕТО ГИ ПРОГНОЗИТЕ НА ВЛАДИ ВЪРГАЛА:

Преди да кажа какво мисля за двете срещи искам да споделя какво ми направи най-силно впечатление на дербито Хърватия-Португалия(0:1), което бе доста скучен двубой. А именно държанието на Кристиано Роналдо след гола за неговия отбор. Аз съм актьор и не ми убегна това, че той най-малко се зарадва след попадението. Причината видимо бе, че топката попадна във вратата не след неговия удар, а след добавката на Рикардо Куарешма. На повторенията май дори се видя, че Роналдо напсува съотборника си, което е показателно. Ама така е - как може друг да си позволи да вкара...

ИТАЛИЯ - ИСПАНИЯ - 1-ца И НАД 2,5 ГОЛА

Очаквам този мач да е атракцията на Евро 2016. Италианците, както винаги, са непостоянни, но ми прави впечатление, но чувствам, че този път ще имат шанса да отстранят Испания.

Досега двата отбора го караха по-лежерно, но днес ще се захапят. Причината да смятам, че "Скуадрата" ще надделее е, че това ще е мач на емоциите. А тимът от Ботуша показва по-емоционални игри до момента. Някак си "Ла фурия" е наситена с успехи и макар да има доста нови и млади лица им личи, че са уморени. Прогнозирам голов трилър и 3:2 за Италия. 

Този път едва ли Пике ще си позволи да показва среден пръст, докато съотборниците му пеят химна на Испания. 

Освен това всички отлично знаем колко красиви и надарени мацки обещаха да се съблекат, ако Италия победи. Това също е важен стимул, за да стискаме палци на момчетата на Антонио Конте.

Искам на четвъртфинал да гледам мач Германия-Италия, те също имат стари сметки за уреждане.

АНГЛИЯ - ИСЛАНДИЯ - над 2,5 гола

Това е изключително труден за прогнозиране мач. В него всичко е възможно. Исландия определено демонстрира по-дисциплинирана и уверена игра по терените на Франция. "Трите лъва" пък са на приливи и отливи, което може да им струва скъпо тази вечер. 

Според мен Англия прекалено много разчита на Уейн Рууни, който единствен дава всичко от себе си. Личи си обаче, че вече му е писнало всичко да пада на неговите плещи. Няма да се изненадам, ако Исландия бие. По-скоро обаче очаквам 2:1 за Англия.

Както и на Италия-Испания и тук прогнозирам доста голове и над 2,5 попадения. 

Чух, че исландците се калявали с развалено месо и храни като тестиси на животни или суров кит. Това обаче няма да им помогне, защото в комбинация с анти-депресанти, които всеки в Исландия пие, ефект няма. И аз да съм на тях и Слънцето да не залязва по 20 часа в денонощие - и аз ще се нагълтам с лекарства.