Евро 2016 с Динко Дерменджиев-Чико: Ударната мощ на Франция ще потопи Бундестима в пристанището на Марсилия

Германия срещу Франция е вторият полуфинал на Евро 2016. Той ще определи опонента на Португалия за големия финал на шампионата на Стария континент. Традицията на Sporta.bg да Ви запознава с мнението на своите звездни анализатори продължава с Динко Дерменджиев. Чико е специалист, който се слави с точните си и задълбочени прогнози. Ето защо за битката довечера се спряхме именно на него.

ЕТО Я ПРОГНОЗАТА НА ДИНКО ДЕРМЕНДЖИЕВ-ЧИКО ЗА ГЕРМАНИЯ - ФРАНЦИЯ

Гермния и Франция са според мен двата най-силни тима на евро 2016. Те бяха сочени за фаворити за титлата още преди старта на първенството и доказаха, че това не е случайно. Моето мнение е обаче, че "петлите" имат повече мощ, разнообразие и изобретателност в атака. Домакините бяха поставяни на няколко пъти в тежки ситуации и демонстрираха завидна психика, въпреки огромните очаквания и напрежение спрямо тях. Франция на 2 пъти спечели в продълженията на мачовете в груповата фза, а на осминафинала обърна резултата срещу корав тим, какъвто е Ейре. 

Германия пък защитава имиджа си на железен тим, в който всичко е изчислено и игрчите изпълняват треньорските заръки на 100 процента. тактическата дисциплина на Бундестима е отлична и най-добрата в света.

Според мен Франция ще надделее в този сблъсък най-вече заради изобретателността в атака. Там опасността може да дойде буквално отвсякъде - от далечен удар, от центриране,от рейд на някой измежду Гризман, Пайе, Погба, Канте или Жиру. Мисля, че Германия няма да издържи и ще преклони глава пред домакините и тяхната публика.

След като разбрах, че срещата ще се състои в Марсилия мога да кажа, че немската машина ще бъде потопена в пристанището на града и там ще ръждяса.