Евгения Раданова представи екипа си

снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Евгения Раданова представи своя екип. Нейни заместници са Йордан Йовчев с ресор спорт и Калин Каменов с ресор младеж.

Йовчев заяви, че познава отдавна Раданова и тя има пълната му подкрепа. "Познаваме се отдавна. Имам й пълно доверие. Щом спортът има нужда от мен не мога да откажа. Мисля, че за година и половина съм добил необходимото обучение в администрацията. Все още има каква да направим заедно, въпреки краткото време. Тя има пълната ми подкрепа", каза Йовчев.

Калин Каменов разкри, че държавата е отделила 920 хиляди лева за проекти за младежта, но добави, че в ресора има много проблеми. Те са свързани най-вече с прехвърлянето на младежта от министерството на образованието в това на спорта.

Министър Раданова каза, че иска да направи плавния преход към следващия министър. "Знам, че очакванията към мен и моя екип са големи.

Основното нещо, което искам да направя е плавно да подготвя следващия редовно избран министър на спорта да навлезе по-спокойно в средите на министерството на спорта.

Няколко са задачите, които сме си поставили аз и моят екип. Те са от голямо значение за спорната общественост. Една от тях е да разгледаме начина на финансиране на спортните клубове, също така да подготвим програма за домакинствата на първенствата, които се провеждат в Република България.

Също така от обществено значение беше и процедурата, по която ще бъде направен ремонт на Зимния дворец. Трябва да направим преглед на тази процедура. Също така стартираме националната програма за младежта, така че това са основните задачи, които сме си поставили", каза министърът на спорта, цитиран от БТА.

Раданова заяви, че има затруднения поради липса на кадри в министерството заради голям брой отпуски и болнични на служителите. Тя вече се е запознала с финансовото състояние на министерството, получила е анализите на директорите на дирекции и е провела няколко срещи с председатели на спортни федерации.

"Има много, много сериозни проблеми, които със сигурност аз няма как да разреша в периода, в който ще бъда. Така че като цяло основното нещо, което искам да постигна е спортната общественост да бъде спокойна, че за периода на служебното правителство всички дейности, които текат регулярно ще бъдат изпълнявани", добави министърът на спорта.

Раданова каза, че финансовия ресурс на министерството е силно ограничен. На въпрос дали това ще повлияе на ситуацията и договорите ще бъдат изпълнявани регулярно тя отговори:

"С оглед на това, че с постановление на Министерски съвет 5 процента от всички бюджети на министерствата са намалени надявам се наистина да успеем".

Относно Зимния дворец е назначен вътрешен одит. "Назначен е вътрешен одит на Зимния дворец и след като приключи, надявам се ще успея да информирам всички за състоянието му", каза Раданова.

Тя беше попитана и дали би направила кадрови промени в дружествата Академика и Национална спортна база.

"Единствено, ако бъдат установени проблеми и нарушения тогава бих си позволила да променя състава на Бордовете на търговските дружества", заяви Евгения Раданова.