Етър с първа победа при Бала, пресуши Дунав

Етър най-сетне изтръгна първа победа през полусезона и първа под ръководството на Красимир Балъков. "Болярите" се наложиха в домакинския си двубой срещу Дунав (Русе) с 2:1.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Етър. Бадара и Батрович обаче направиха уникални пропуски. Ня няколко пъти те се озоваваха на изгодни позиции, но така и не съумяха да пробият вратата на "драконите".

Второто полувреме започна ударно за Етър, който направи двоен удар в рамките на 4 минути. Първо в 48-ата минута Бадара откри след прецизен изстрел с глава от 11 метра, а 4 по-късно Батрович вкара от малък ъгъл с левачката, за да удвои.

В 73-ата минута на срещата Исмаил Иса върна едно попадение за "драконите". До края на срещата гостите опитаха на няколко пъти да върнат и втория гол пасив, но не съумяха.

Така Етър запази своята преднина, за да спечели за първи път от 3 декември ансам. След този успех "виолетовите" излизат на трета позиция в Група "Б" на втората осмица с 24 точки, докато Дунав е на дъното на същата група с 22 пункта. Борбата ще е жестока за въпросното трето място. То ще даде за съперник в плейофа за оставане в елита срещи с аутсайдера Витоша.