Ето я и новата перла на Лудогорец

Новата перла на Лудогорец отново е футболист от Холандия.

Става дума за 18-годишния талант Йерун Луму, който пристига в Разград със съдействието на Върджил Мисиджан. Луму ще бъде закупен от същия клуб, който през лятото продаде Мисиджан на "орлите" - Вилем II.

Подобно на своя сънародник, Жерон Луму е офанзивен футболист, който играе със сериозен успех на позицията на крило. Не е тайна, че Лудогорец търсеше още един флангови футболист преди предстоящите нови битки в "А" група и Лига Европа.

Новините вече бяха потвърдени от ръководството на Вилем II.

Любопитното около Йерун Луму е, че макар и 18-годишен, той вече е в историята на Вилем II. Крилото дебютира за холандския клуб на възраст от едва 16 години и 7 месеца, което го прави и най-младият състезател в историята на тима.

В холандската Ередивизи Луму дебютира с гол - при загубата с 2:6 от Твенте на Николай Михайлов, като тогава той заменя именно Върджил Мисиджан.

Жерон Луму е изиграл три мача за юношеския национален отбор на Холандия, като за малките "лалета" е отбелязал и едно попадение.

През този сезон нападателят е записал 8 мача за Вилем II, отбелязвайки и едно попадение във втория ешалон на холандския футбол.