Ето кога ще бъде определен "Футболист на годината"

снимка: lap.bg

Церемонията за "Футболист на годината" ще се проведе на 7 януари (неделя) 2018 година. Централният военен клуб в София ще бъде домакин на събитието, което започва в 18:30 ч., обявиха от асоциацията на спортните журналисти.

На тържествената церемония ще бъдат раздадени призове за най-добър футболист, треньор номер 1, най-добрите футболисти в родното първенство по категории и номер 1 на България в женския футбол. В анкетата гласуваха 104 спортни журналисти от 48 медии, а това ще бъде нейното 57-о издание.

За втора поредна година Българската асоциация на спортните журналисти ще раздаде специалната награда "Лъвско сърце – Трифон Иванов". Тя се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България.

Церемонията на 7 януари ще бъде излъчвана директно в Sportal.bg, Sportal TV, социалните медии на Sportal и Novini.bg, както и в официалната фейсбук страница на националните отбори - Bulgaria national football team.