Ето каква работа ще върши Букарев на "Герена"

снимка: lap.bg

Най-големият приоритет на Асен Букарев в Левски ще бъде изграждането на силна скаутска мрежа. Както знаете, той бе назначен за главен мениджър и координатор на спортно-техническата част в клуба и ще бъде проводник между старши треньора Делио Роси и ръководните фактори на "Герена".

Още с придобиването на клуба Спас Русев се опита да направи подобрения в скаутското звено. През миналата есен главен скаут бе Георги Чиликов, който зае поста с препоръка на Станимир Стоилов. Бившият нападател имаше няколко мисии в Южна Америка, Скандинавия и Португалия. След като нито един от набелязаните от него играчи не бе привлечен, той напусна поста си.

Сега целта пред Букарев ще е да изгради мрежа, която да обхваща и привличането както на таланти от страната в ДЮШ, така и на футболисти за първия отбор от чужбина, пише "Тема спорт".

Още една от главните задачи на Букарев е да започне преговори с играчите, които имат изтичащи договори в края на сезона. Такива са Божидар Митрев, Роман Прохазка, Васил Панайтов и Димитър Пиргов. Първите трима са несменяеми титуляри в състава на Делио Роси. Ако не подпишат нови споразумения със "сините" до края на декември, то те ще могат да преговарят с всеки един клуб, който ги пожелае след Нова година.

В същото време Букарев ще води преговорите и с набелязани цели от чужбина. Той вече бе на разговори с трансферната цел от Швеция - Антон Тинерхолм.

Специалистът ще продължи да е на резервната скамейка на тима по време на мачовете и да помага на Делио Роси. Именно италианецът е поискал това да се случи. Спортно-техническата част е в ръцете на старши-треньора, но Букарев ще се заеме с голяма част от изпълнението й.