Ето групите на "Следващото поколение" в Милано

снимка: twitter.com

На 7 ноември започват финалите на най-новия турнир на АТР - "Следващото поколение" (Next Gen ATP Finals), които ще се проведат в Милано. В надпреварата ще участват осемте най-добри за тенисисти за 2017 до 21 години. Най-високо ранкираният играч трябваше да е Александър Зверев, но той се отказа рано от турнира заради участието си на финалния "Мастърс" в Лондон следващата седмица.

Най-високо поставен е руснакът Андрей Рубльов, който е номер 37 в света и спечели титлата в Умаг. Той ще стартира турнира с мач срещу представителя на домакините Джанлуиджи Куинци в Група "А". В група "Б" пък водач е Карен Хачанов, който стартира срещу Даниил Медведев.

Припомняме, че турнирът е апогей на иновацията в тениса. 4 гейма ще са нужни на даден състезател да спечели 1 сет, а при 3-3 се играе тайбрек. Форматът е 3 от 5. При 40 равни (дюс) следващата точка не дава предимство, а директно печели гейма. При удар в мрежата от сервис разиграването продължава, а не се бие нов начален удар. На корта ще има хронометър, който ще брои 25 секунди между първи и втори сервис, а феновете ще могат да говорят и крещят по време на разиграванията. Това е само малка част от атрактивността, която предлага Next Gen ATP Finals.

Група А:

Андрей Рубльов
Денис Шаповалов
Хьон Чунг
Джанлуиджи Куинци

Група Б:
Карен Хачанов
Борна Чорич
Джаред Доналдсън
Даниил Медведев