Ето го съперника на Кобрата

галерия:

снимка: БТА

Кубрат Пулев най-накрая разбра с кого ще се изправи лице в лице на 14-ти декември в германския град Нойбранденбург. Това е американецът Джоуи „Минесота Айс“ Абел, потвърдиха от мениджърската агенция на Кобрата Зауерланд.

Както е известно, българският исполин трябваше да се срещне с Шърман Уилямс – Танка по първоначални планове, но той се отказа поради контузия. Така Кобрата „увисна“ само 10-ина дни преди насрочената битка, но от Зауерланд реагираха светкавично и успяха да уредят нов противник.

В професионалната си кариера Джоуи Абел има 29 победи, 28 от които с нокаут, и 6 поражения. 2 от срещите му са завършвали без победител, като любопитното за стила му е, че той се боксира с обратен гард, което би затруднило Кубрат Пулев, защото той се готвеше за десничаря Шърман Уилямс.

"Аз се подготвих добре, с тази разлика, че се подготвих за съвсем различен противник. Обратният гард няма нищо общо, не съм правил един спаринг с обратен гард. Аз съм добре подготвен, това ще се покаже на ринга. Аз казах на моя мениджър, че не ме притеснява никой и играя с който пожелае“, каза Кобрата.

4050252

Залогът на двубоя на 14-ти декември е огромен – Пулев поставя на масата Интерконтиненталната си титла на Международната боксова федерация (IBF) и статута си на официален претендент за шампионските пояси на хегемона в тежката категория Владимир Кличко.