Ерик Френцел с пета победа за сезона

снимка: БТА/AP

Световният шампион Ерик Френцел (Германия) спечели пета победа за сезона в Световната купа по ски-северна комбинация и втора поредна в Зеефелд (Австрия).

25-годишният Френцел беше лидер след ски скока с опит от 110.5 метра и запази аванса си в ски-бягането на 10 километра, за да триумфира с време 24:49.9 минути. За германеца това е 14-а индивидуална победа в кариерата.

Втори на 26.4 секунди остана Йоханес Ридзек (Германия), който записа шести подиум в кариерата за Световната купа. Трети завърши Магнус Моан (Норвегия) с изоставане от 27.6 секунди.

Надпреварата в Зеедфелд включва три състезания - в петък един ски-скок и преследване на 5 километра, в събота - един скок и 10 км ски-бягане и в неделя два ски-скока и 15 километра бягане, уточнява БТА.

Победителят ще получи 200 точки за Световната купа. Начело в генералното класиране след 11 от 17 старта за сезона е Френцел с 553 точки, следван от Джейсън Лами Шапюи (Франция) с 413 точки, който днес остана пети, и Акито Уатабе (Япония) с 405 точки.